Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
Legături:
www.savoiu.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Ionuț-Cristian Săvoiu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Ionuț Săvoiu (Grup PSD)
PDL a tratat cu indiferență un proiect care ar fi însemnat plasarea județului Dâmbovița în topul priorităților de investiții

În urmă puține zile, am abordat, în cadrul unei conferințe de presă, subiectul Rețelei trans-europene de transport (TEN-T) și implicațiile ce decurg din extinderea acestei rețele pe teritoriul României. Pentru o corectă și fundamentată informare a opiniei publice insist pe sublinierea unor aspecte care țin de absența județului Dâmbovița, a municipiului Târgoviște de pe harta rutelor europene.

În primăvara anului 2012, în contextul revizuirii liniilor directoare TEN-T, România și-a extins rețeaua cu 4 noi trasee. Totul se întâmpla în mandatul Guvernului PDL, al premierului Mihai Răzvan Ungureanu, titularul Ministerului Transporturilor fiind Alexandru Nazare (PDL). În contextul de atunci, a rămas cunoscut scandalul creat de fostul președinte al CJ Cluj, Alin Tișe (PDL), care i-a cerut demisia colegului Nazare pentru că „și-a permis” să lase Clujul în afara TEN-T. I-am auzit în sute de ocazii pe liderii PDL, aflați atunci la conducerea administrației dâmbovițene, lăudându-se zgomotos că au știut să atragă de partea județului sprijin guvernamental. Numai că, vedem acum, inteligența administrativă depășește planul îngust al pompării fondurilor pe o perioadă scurtă de timp.
Din nefericire, constatarea onestă la care suntem obligați astăzi este aceea că PDL a tratat cu indiferență un proiect pe termen lung, care ar fi însemnat plasarea județului în topul priorităților de investiții. Conștientă sau nu, dintr-un interes meschin sau pur și simplu din crasă incompetență, abordarea nu poate fi bănuită decât de iresponsabilitate majoră.
Suntem obligați să încercăm astăzi să schimbăm această realitate, pentru elementarul argument că indiferența cu care PDL a tratat lucrurile nu poate constitui un model de reală dezvoltare pentru viitor.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti vineri, 28 ianuarie 2022, 4:20
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro