Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Claudiu-Iulius-Gavril Năsui > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la liderul Grupului parlamentar al USR, domnul deputat Claudiu Iulius Gavril Năsui
PSD susține pensii de lux, în timp România sărăcește

Deputatul USR Claudiu Năsui, membru în Comisia pentru buget, finanțe și bănci, critică actuala majoritate PSD-ALDE-UDMR pentru respingerea proiectului său de eliminare a pensiilor speciale.

”Proiectul a fost respins pe bandă rulantă în toate comisiile, fără discuții. Între timp, au redus contribuția la Pilonul 2 și caută noi metode să ia și mai mult din el. Rata inflației a crescut la 5% pe măsură ce ei scot bani noi că să acopere cheltuielile curente explodate. Atunci când o să ne întrebăm de ce sărăcim, să ne amintim și câte pensii de lux susținem”, a declarat deputatul Claudiu Năsui.
Deputatul USR precizează că 727 de foști parlamentari primesc pensii speciale, de până la 13.500 de lei pe lună, iar aceste pensii speciale se adaugă la alte salarii, pensii și venituri. Aproximativ 12.000 de lei din această sumă lunară se acoperă direct de la buget, din banii românilor plătiți la stat. Doar pentru parlamentari se cheltuiesc peste 3,2 milioane de lei pentru pensii speciale, aproape 40 de milioane de lei pe an.
În aceste condiții, deputatul USR acuză actuala putere de lăcomie și de o lipsă totală de moralitate și bun simț.
“Beneficiarii pensiilor de lux sunt aceiași oameni care ne-au mărit accizele cu 20% anul trecut și care au tăiat investițiile ca să facă față cheltuielilor nesustenabile. Aceiași oameni care în curând ne vor lua și contribuția din pilonul 2. Aceiași oameni care vor ajunge să facă închisoare la domiciliu sau în weekend și cu pensie specială din banii noștri”, afirmă deputatul USR Claudiu Năsui.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti marți, 29 noiembrie 2022, 10:15
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro