Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Gabriel-Horia Nasra > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Horia Nasra (Grupul parlamentar al PSD)
Zero lei pentru finanțarea proiectului introducerii metroului în Cluj! Liberalii mint cu nerușinare!

În mai puțin de șase luni, nefuncționala Alianță a Vestului (Robu – Falcă - Boc – Bolojan) s-a lăudat că va obține fonduri pentru proiectul introducerii metroului în Cluj, ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Lucian Bode, a anunțat 1 miliard de euro pentru infrastructura de metrou din Cluj, iar primarul Emil Boc a solicitat în Comitetul European al Regiunilor finanțare europeană pentru proiectele de tren metropolitan și metrou.

„Zero lei este finanțarea obținută de Orban, Boc și Bode pentru proiectul introducerii metroului în Cluj. Se laudă lunar cu banii care vor fi alocați și identificați spre finanțare, însă singurii lei dați până acum sunt cei ai contribuabilor clujeni care plătesc studiul de prefezabilitate. Ministrul Bode s-a ferit să răspundă unei simple interpelări parlamentare cu privire la finanțarea metroului din Cluj, însă comunică cifre amețitoare fără acoperire reală. Atenție, finanțarea metroului nu a fost cuprinsă nici în recenta listă a proiectelor de investiții publice semnificative prioritizate, asumată de Guvernul Orban.
Încă mai trag speranța ca liderii PNL să nu-și bată joc de acest proiect vital pentru dezvoltarea Clujului, pentru descongestionarea traficului și le solicit să nu mai facă afirmații fără acoperire”, a declarat deputatul social-democrat Horia Nasra.

Intrebare ministrul Transporturilor

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti sâmbătă, 26 noiembrie 2022, 17:12
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro