Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Gabriel-Horia Nasra > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Horia Nasra (Grupul parlamentar al PSD)
Stimate domnule Emil Boc, primar al municipiului Cluj-Napoca,
Stimate domnule Daniel Buda, membru al Parlamentului European, președinte al PNL Cluj, Stimați colegi, pentru că parteneri suntem prin răspunderea politică pe care clujenii ne-au încredințat-o, în demnitățile deținute, pentru toți, Clujul trebuie să fie înainte de orice interes politic și deasupra oricăror calcule personale sau de grup.

Stimați colegi,
Județul Cluj este perla economică și templul educațional al Ardealului și binențeles pentru asta nu noi politicienii post-revoluție purtăm „vina” ci sutele de mii de studenți care în ultimii 28 de ani au inundat Clujul din toate comunitățiile Ardealului și nu numai.
Anul acesta împlinim o sută de ani de când românii clujeni s-au regăsit într-o țară mamă mult dorită, România, o sută de ani pe care îi putem sărbători prin proiecte vizionare care să susțină dezvoltarea comunităților noastre pentru următorii treizeci, patruzeci de ani.
Împreună, prin comunicare, indiferent de culoarea carnetului de partid putem gândi strategic oportunitățile Clujului de peste un milion de locuitori și preîntâmpina viitoarele problemele.
Descongestionarea traficului din marile aglomerări urbane, problemele generate de depozitarea gunoaielor și dezvoltarea parcurilor industriale nu trebuie să mai rămână spețe nerezolvate și personal consider că nu trebuie doar raportate ca nerealizări administrative ale liderilor politici locali, liberali.
Anul acesta social-democrația împlinește 125 de ani de tradiție politică în folosul oamenilor și consider că acest argument este unul foarte puternic pentru noi, care să ne motiveze în plus, să fim partenerii oricărui proiect administrativ care să vină în îmbunătățirea calității vieții clujenilor.
Stimați colegi, Clujul este o comunitate ambițioasă și perseverentă, care nu poate să stagneze și da, uneori trebuie să administrăm și măsuri dureroase pentru că astăzi, la nivel de județ, administrarea Consiliului Județean Cluj este mult în urma dezvoltării locale, generată de universitățiile clujene și industria IT cu precădere.
Iar una dintre aceste măsuri o putem lua împreună: Inițierea procedurii de revocare a Președintelui Consiliului Județean Cluj, dl. Alin Păunel Tișe.
Argumentele în favoarea acestei intervenții chirurgicale administrative sunt bine cunoscute și de către domniile dumneavoastră:
- Nefinalizarea unor proiecte URGENTE pentru Cluj, multe începute în primul mandat al domnului Alin Păunel Tișe (2008-2012): Centrul de Management Integrat al Deșeurilor; parcurile industriale nerealizate, TETAROM IV și TETAROM V; proiectul TETAPOLIS este blocat; multe drumuri județene sunt la fel de cariate ca acum zece ani, exemplu DJ 109A; Spitalul Clinic de Urgență de Copii a rămas doar un proiect pe hârtie; extinderea pistei Aeroportului la 3.500 metri este amânată; introducerea apei în mai multe comune din Cluj este blocată;
- Mai mulți angajați ai Consiliului Județean Cluj mi-au semnalat sub protecția anonimatului că liderul instituției manageriază județul la „fără frecvență” și că uneori este greu de găsit la locul de muncă, motivând probleme de ordin personal, scandalul comorii de pe strada Ploiești fiind acum ultima găselniță.
- Mai mulți primari, inclusiv liberali, mi-au semnalat probleme grave de comunicare cu instituția Consiliului Județean Cluj și au reclamat dezinteresul Executivului față de problemele locale, manifestat inclusiv prin absența unui lider județean la întâlnirea găzduită de Asociația Comunelor din România filiala Cluj.
Stimați colegi, sunt convins că această măsură va face mult bine sănătății administrative a județului și nu ne este permis să privim impasibil cum se îmbolnăvește principalul plămân administrativ al Clujului.
Cu deosebită considerație și cu speranța că împreună putem însănătoși la timp Clujul!
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti sâmbătă, 21 mai 2022, 11:56
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro