Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Parlamentul României > Delegatii parlamentare > AP SEECP > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Delegația permanentă a Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Procesului de Cooperare din Europa de Sud-Est
Comunicat de presa din 19 martie 2018
COMUNICAT DE PRESĂ ^
privind participarea la reuniunea Comisiei permanente a Adunării Parlamentare a SEECP (Bled, Slovenia, 16-17 martie 2018)

În perioada 16-17 martie 2018, a avut loc la Bled, Slovenia, reuniunea Comisiei permanente a Adunării Parlamentare a Procesului de Cooperare din Europa de Sud-Est (AP SEECP), în organizarea Președinției-în-Exercițiu slovene a organizației.

La această acțiune Camera Deputaților a fost reprezentată de doamna deputat Mariana-Venera Popescu, președintele Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a SEECP și reprezentantul Delegației române la Comisia permanentă.
Reuniunea a fost deschisă și prezidată de președintele Comisiei permanente la AP SEECP a Adunării Naționale a Republicii Slovenia, domnul Branko Zorman. Evenimentul a reunit reprezentanți ai delegațiilor participante la AP SEECP din Ankara, Atena, Belgrad, București, Chișinău, Ljubliana, Podgorica, Priștina, Sarajevo, Skopje, Sofia, Tirana și Zagreb.
Reuniunea a avut ca obiectiv general pregătirea lucrărilor Sesiunii plenare a AP SEECP, care va avea loc la Ljubliana, în perioada 13-14 aprilie 2018.
Proiectul de agendă al reuniunii a inclus, printre altele, prezentarea unui raport privind Dialogul în domeniul guvernanței Internetului în Europa de Sud-Est (SEEDIG), de către domnul Dučan Caf, membru al Comitetului Executiv al SEEDIG, discutarea și adoptarea principalelor documente supuse atenției Sesiunii plenare a AP SEECP, respectiv: proiectul Declarației Finale a AP SEECP, proiectul de Agendă al Sesiunii plenare și proiectul de program al activităților AP SEECP pentru perioada 2018-2019 etc.
În raportul Dialogul în domeniul guvernanței Internetului în Europa de Sud-Est (SEEDIG), domnul Dučan Caf, membru al Comitetului Executiv al SEEDIG, a subliniat rolul discuțiilor deschise și inclusive despre politicile publice privind guvernanța Internetului, securitatea cibernetică, provocările și potențialul Internetului în viitor, revoluția digitală și implicațiile acesteia.
În cadrul dezbaterilor privind aprobarea proiectului Declarației Finale, doamna deputat Mariana-Venera Popescu a susținut amendamentele propuse de Delegația României, care contribuie la îmbunătățirea terminologiei specifice acestor documente și care au fost adoptate aproape în totalitate.

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București joi, 4 martie 2021, 7:34
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro