Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Parlamentul României > Delegatii parlamentare > APM > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Delegația Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Mediteranei
Comunicat de presa din 24 februarie 2017
COMUNICAT DE PRESĂ

Parlamentul României a devenit membru cu drepturi depline al Adunării Parlamentare a Mediteranei, cu prilejul celei de-a 11 Sesiuni Plenare a APM, care se desfășoară în perioada 22 – 24 februarie 2017, la Porto. Legislativul român participă ca membru asociat la această organizație din anul 2008.

^
Statutul de membru plin conferă dreptul de a participa cu o delegație formată din 5 parlamentari, dreptul de a lua cuvântul și de a vota în cadrul Sesiunilor plenare și al comisiilor permanente, precum și de a fi reprezentați în Biroul APM.
În discursul rostit în plenul Adunării cu această ocazie, domnul deputat Florin Iordache (PSD), șeful delegației Parlamentului României la APM, a subliniat că, din poziția de membru deplin, legislativul român poate contribui și mai mult la dezbaterile din cadrul organizației, reiterând totodată: ”Suntem parteneri ai Consiliului Europei și suntem membri ai UE și ai NATO. Economia noastră este în creștere rapidă, iar cetățenii se bucură de un standard de viață mai bun. Suntem conștienți de faptul că, pentru a păstra aceste realizări importante, avem nevoie de parteneri puternici și o regiune extinsă prosperă, sigură și democratică.
În acest sens, sprijinim dialogul țărilor din Europa și din bazinul mediteranean cu scopul de a se asculta unii pe alții, de a învăța unii de la ceilalți și de a se ajuta reciproc. Noi credem că APM oferă un cadru excelent din această privință.”

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București joi, 4 martie 2021, 9:00
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro