Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Parlamentul României > Delegatii parlamentare > APM > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Delegația Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Mediteranei
Comunicat de presa din 22 februarie 2017
COMUNICAT DE PRESĂ

În perioada 22 – 24 februarie 2017, la Porto, va avea loc cea de-a 11-a Sesiune Plenară a Adunării Parlamentare a Mediteranei (APM).

^
Pe ordinea de zi a reuniunii este înscris votul privind aderarea Parlamentului României, ca membru cu drepturi depline în cadrul APM. În prezent, legislativul român participă ca membru asociat, cu o delegație formată din trei parlamentari.
Statutul de membru plin conferă dreptul de a participa cu o delegație formată din 5 parlamentari, dreptul de a lua cuvântul și de a vota în cadrul sesiunilor plenare și al comisiilor permanente, precum și de a fi reprezentați în Biroul APM.
Dintre celelalte teme aflate în discuție pe agenda de lucru a sesiunii plenare, mai amintim: amendarea statutului organizației, inițiat de delegația franceză, securitatea în regiunea Mediteranei, extremismul și terorismul violent, schimburile comerciale și cooperarea economică, schimbările climatice și protecția drepturilor omului.
La această acțiune, Camera Deputaților va fi reprezentată de domnul deputat Florin Iordache (PSD), șef al delegației Parlamentului României la APM.

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București joi, 4 martie 2021, 9:12
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro