Depunere de candidaturi pentru Colegiul director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD)

În categoria Informări04 iunie 2020


Birourile permanente ale Camerei Deputaților și Senatului au stabilit, în ședința comună din 3 iunie 2020, ca termenul inițial (4 iunie 2020) pentru depunerea candidaturilor în vederea numirii a 7 membri ai Colegiului director al CNCD, (6 mandate complete și 1 pentru rest de mandat până în 2023) să fie prelungit cu două săptămâni, respectiv până la data de 18 iunie 2020.


Candidaturile se pot depune la Secretarul General al Camerei Deputaților, respectiv la Serviciul pentru lucrările Biroului permanent al Senatului.

 

Depunere de candidaturi pentru ocuparea posturilor vacante la Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE)

În categoria Informări28 mai 2020

Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului au decis, în ședință comună din data de 3 iunie 2020, ca pentru ocuparea posturilor vacante la Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei, respectiv un post de vicepreședinte și două de membru în comitetul de reglementare al ANRE, propunerile nominale să fie depuse până la data de 18 iunie 2020.


Potrivit prevederilor art.4 alin.(2) și (4) din OUG 33/2007 privind organizarea și funcționarea Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei, aprobată prin Legea nr.160/2012, cu modificările și completările ulterioare, propunerile nominale vor fi depuse la unul dintre secretariatele comisiilor de specialitate din cele două camere, respectiv Comisia pentru industrii și servicii a Camerei Deputaților, Comisia pentru energie, infrastructura energetica si resurse minerale a Senatului și Comisia economica, industrii și servicii a Senatului iar nominalizarea funcțiilor se face la propunerea comună a acestora.


Candidaturile trebuie să fie însoțite de următoarea documentație: curriculum vitae și o adresă prin care nominalizează postul pentru care candidează și declară pe proprie răspundere că îndeplinesc condițiile și criteriile legale prevăzute în art.3 alin.(4), art.4 alin.(2)-(4), alin.(12) și alin.(13) din OUG nr. 33/2007 privind organizarea și funcționarea Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei.

 

Depunere de candidaturi pentru Colegiul director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD)

În categoria Informări26 mai 2020

În conformitate cu dispozițiile art. 24 din Ordonanța Guvernului nr. 137/2000 privind prevenirea și sancționarea tuturor formelor de discriminare, republicată, Birourile permanente ale Camerei Deputaților și Senatului au stabilit, în ședința comună din 26 mai 2020, numirea a șapte membri ai Colegiului director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, dintre care șase pentru mandate complete și unul pentru rest de mandat.


Candidaturile se pot depune până la data de 4 iunie 2020 la Secretarul General al Camerei Deputaților, respectiv la Serviciul pentru lucrările Biroului permanent al Senatului.


În ceea ce privește candidaturile depuse în 2019 pentru locul vacant pe rest de mandat până în 2023, Birourile permanente ale Camerei Deputaților și Senatului au stabilit reluarea procedurii, urmând ca toți candidații înscriși să-și redepună dosarele actualizate în termenul stabilit de Birourile permanente reunite.


În termen de 10 zile de la publicarea candidaturilor se pot depune obiecțiuni argumentate, în scris, la comisiile de specialitate, cu privire la candidaturile depuse.

DECLARAȚIE DE PRESĂ


În categoria Comunicat de presa 05 iunie 2020


primită de la domnul deputat Răzvan Rotaru (Grupul parlamentar al PSD)
Herr Iohannis, patriot de carton ce ești, jos labele de pe istoria neamului românesc! Rauss!

Deputatul PSD Răzvan Rotaru îi solicită public președintelui Iohannis să nu întineze istoria poporului român și să nu încerce să falsifice evenimentele prin care România și-a recăpătat și a fost recunoscută internațional integralitatea teritorială, în urma semnării Tratatului de la Trianon.

Vezi stirea

DECLARAȚIE DE PRESĂ


În categoria Comunicat de presa 05 iunie 2020


primită de la doamna deputat Florica Cherecheș (Grupul parlamentar al PNL)
De Ziua Învățătorului, îi felicit pe dascăli pentru că, alături de elevii lor, au dovedit în această perioadă că procesul de învățare nu se încheie niciodată

Anul acesta, sărbătorim Ziua Învățătorului într-un mod special, fără festivități și fără a-i putea îmbrățișa pe cei dragi. A fost un an deosebit de greu pentru toți dascălii, care s-au văzut nevoiți ca în ultimele trei luni să îndrume destinele celor mici de la distanță.

Vezi stirea

DECLARAȚIE DE PRESĂ


În categoria Comunicat de presa 05 iunie 2020


primită de la doamna deputat Mihaela Huncă (Grupul parlamentar PRO Europa)
La mulți ani dragi învățători!

Vă aduc cuvinte de mulțumire pentru munca imensă și răbdarea pe care o depuneți în educația copiilor noștri. Nu cred că există vreun om care să nu-și aducă aminte chipul celei sau celui care i-a pus prima carte în mână. Purtăm toată viața cu noi imaginea primului nostru dascăl.

Vezi stirea

DECLARAȚIE DE PRESĂ


În categoria Comunicat de presa 05 iunie 2020


primită de la domnul deputat Horia Nasra (Grupul parlamentar al PSD)
Klaus Werner Iohannis este pur și simplu un populist

Acum câteva săptămâni, din străfundul populismului, Klaus Iohannis afirma că „PSD vinde Ardealul ungurilor”.

Vezi stirea

DECLARAȚIE DE PRESĂ


În categoria Comunicat de presa 05 iunie 2020


primită de la domnul deputat Bogdan Cojocaru (Grupul parlamentar al PSD)

Astăzi, 5 iunie, cu prilejul Zilei Internaționale a Mediului, tragem un semnal de alarmă vis-a-vis de respectarea cerințelor Directivei 2008/50/ECon referitoare la calitatea aerului înconjurător și a scrisorii de punere în întârziere a României trimisă de Comisia Europeană, prin care țării noastre îi sunt oferite patru luni pentru a lua măsurile necesare pentru rezolvarea deficiențelor cu privire la calitatea aerului constatate de Executivul comunitar.

Vezi stirea
Vezi mai multe stiri

Centrul educational

Centrul educational si publicatii organizeaza un program de vizite educative la Camera Deputatilor. Vizitele sunt gratuite pentru elevi, dar trebuie anuntate din timp pentru a se face programarea grupurilor.

Vezi mai mult