DIMENSIUNEA PARLAMENTARĂ A PREȘEDINȚIEI ROMÂNIEI LA CONSILIUL UNIUNII EUROPENE

În categoria Anunțuri 30 decembrie 2018

Pe durata primului semestru al anului 2019, Parlamentul României va îndeplini anumite funcții specifice și va coordona evoluția Dimensiunii Parlamentare. Generoasa clădire a Palatului Parlamentului va găzdui șase evenimente interparlamentare, care sunt programate a avea loc pe durata președinției Consiliului UE, pe care România o va exercita între 1 ianuarie și 30 iunie 2019.

Vezi detalii

COMUNICAT DE PRESĂ


În categoria Comunicat de presă 18 ianuarie 2019


primit de la domnul deputat Claudiu Răcuci (Grupul parlamentar al PNL)
Voi propune modificarea Legii educației naționale, pentru a favoriza criteriile calitative, în detrimentul celor cantitative și pentru a elimina sarcinile birocratice din sarcina cadrelor didactice

Deputatul PNL Claudiu Răcuci anunță că la începutul primei sesiuni parlamentare din anul 2019 va supune dezbaterii publice, se va consulta cu sindicatele din educație, după care va înainta Parlamentului un proiect amplu de modificare a Legii educației naționale, astfel încât performanțele cadrelor didactice și ale elevilor să fie nu mai cuantificate prin criterii cantitative, ci calitative, iar dascălilor să nu li se mai impună sarcini birocratice excesive, în detrimentul activităților didactice:

Vezi știrea

COMUNICAT DE PRESĂ


În categoria Comunicat de presă 17 ianuarie 2019Deputatul USR, Daniel Popescu, a alertat Consiliul Județean Suceava în legătură cu practicile ilegale adoptate de taximetriști în zona Aeroportului „Ștefan cel Mare” din Suceava

Deputatul USR Daniel Popescu, ales în Circumscripția electorală nr. 43 pentru cetățenii români cu domiciliul și reședința în afara țării, a transmis în data de 17 ianuarie o informare către Consiliul Județean Suceava, prin care a atras atenția autorităților cu privire la practicile ilegale de care se fac responsabili taximetriștii care deservesc Aeroportul Internațional “Ștefan cel Mare” din Suceava.

Vezi știrea

COMUNICAT DE PRESĂ


În categoria Comunicat de presă 17 ianuarie 2019


primit de la doamna deputat Alexandra Presură (Grupul parlamentar al PSD)
Deputatul PSD Dolj, Alexandra Presură: „Copiii din România vor avea conturi personale de economisire susținute de Guvern”

Guvernul României a adoptat recent o nouă Ordonanță de Urgență care vine în sprijinul îmbunătățirii vieții românilor și îndeosebi pentru asigurarea viitorului copiilor noștri.

Vezi știrea

COMUNICAT DE PRESĂ


În categoria Comunicat de presă 16 ianuarie 2019


primit de la domnul deputat Nicolae Daniel Popescu (Grupul parlamentar al USR)
Brexit-ul pe înțelesul tuturor: ce este și cum ne afectează

Parlamentarul USR de Diaspora, Daniel Popescu, care a locuit și profesat pe teritoriul britanic mai bine de 10 ani și care cunoaște din experiență problematica din jurul Brexit-ului, consideră că românii trebuie informați corect și cu claritate despre procesul de retragere al Regatului Unit din Uniunea Europeană și despre consecințele pe care acesta le are asupra celor care muncesc sau studiază acolo și asupra celor care intenționează să emigreze în UK.

Vezi știrea

COMUNICAT DE PRESĂ


În categoria Comunicat de presă 16 ianuarie 2019


primit de la președintele Comisiei pentru politică externă, doamna deputat Biró Rozália Ibolya (Grupul parlamentar al UDMR)

Miercuri, 16 ianuarie 2019, președintele Comisiei pentru politică externă, doamna deputat Biró Rozália, a avut o întrevedere cu domnul Ayman Safadi, ministrul Afacerilor Externe și al Expatriaților al Regatului Hașemit al Iordaniei.

Vezi știrea
Vezi mai multe știri
 

REGIA AUTONOMĂ MONITORUL OFICIAL

În categoria Anunțuri26 iulie 2018

Începând cu data de 29-07-2018, Regia Autonomă Monitorul Oficial, care realizează serviciul public de editare și publicare a Monitorului Oficial al României, funcționează, potrivit Legii nr. 208/2018, sub autoritatea Camerei Deputaților.

Mai multe detalii

Centrul educațional

Centrul educațional și publicații organizează un program de vizite educative la Camera Deputaților. Vizitele sunt gratuite pentru elevi, dar trebuie anunțate din timp pentru a se face programarea grupurilor.

Vezi mai mult